Veste mare pentru profesori. Își pot decide numărul de ore fără a influența salariul
Adoptarea legii care prevede acordarea statutului de autoritate publică pentru cadrele didactice
Ultima Ora Social

Uluitor. Gradații pentru profesori prin ÎNȘELĂCIUNE. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

Uluitor. Gradații pentru profesori prin ÎNȘELĂCIUNE. Prejudiciu de peste 1 milion de lei

Polițiștii din Ilfov au făcut, luni dimineața, patru percheziții în București, Ilfov și Dâmbovița, 39 de persoane suspectate de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, fiind duse la audieri. Prejudiciul total cauzat este de peste  1.090.000 de lei, spun polițiștii.

„Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea și au vizat locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Persoanele în cauză, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35  de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi  beneficiat de gradații de merit.

Totodată aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor, accederea în carieră precum și  obținerea de beneficii salariale.

Documentele în cauză constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale, precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate”, transmite IPJ Ilfov.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii