Uluitor. Cât au cheltuit românii pentru masa de Paște
Ultima Ora Social

Uluitor. Cât au cheltuit românii pentru masa de Paște

De Paște, românii cheltuie o mică avere. Cei mai mulți dintre noi serbează această sărbătoare în jurul mesei, alături de familie și prieteni apropiați. Pentru mâncare, românii au cheltuit foarte mulți bani în această perioadă, conform capital.ro

Cele mai consumate alimente în această perioadă de Paște sunt ouăle, carnea de miel și pasca. Sunt alimente pe care românii nu le consumă în mod obișnuit în cursul anului, așa că aceștia nu se zgârcesc când vine vorba de masa de Paște.

Românii cheltuie de la an la an tot mai mult pentru masa de Paște. Dacă anul trecut, în 2018, românii au dat pe mâncare în medie, suma de 350 de lei, anul acesta lucrurile stau diferit.

Anul aceasta românii au cheltuit în medie, pentru mâncarea și cadourile de Paște, 500 de lei. Este o mică avere având în vedere faptul că de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie în România este de 2 080 de lei brut.

Conform statisticilor citate de A3, doar 35% dintre români și-au permis să facă cadouri fără să se îndatoreze. Tot statisticile arată că 60% din români au vânat reducerile pentru cadouri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.