ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ
Ultima Ora Social

ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ

ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ

Deputatul PMP Marius Pașcan a scris, pe Facebook, că o clădire de referință din Târgu Mureș, Casa memorială „Avram Iancu” a fost vandalizată, fațada acesteia fiind mâzgâlită cu mesaje obscene. Acesta cere autorităților să identifice urgent persoanele care au făcut acest lucru.

ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ 1 ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ 2 ULUITOR. Casa Memorială Avram Iancu a fost VANDALIZATĂ 3

„Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale ,,Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ,,Trăiască Ungaria!””, a scris Marius Pașcan, pe Facebook.

Deputatul PMP vorbește și despre un alt caz de vandalism tot în Târgu Mureș, în care poliția identificase ca suspect o persoană de etnie maghiară, însă nu se știe ce s-a întâmplat ulterior, deaorece nu au fost comunicări oficiale ale autorităților.

„Reamintesc că, anul trecut, o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României similară, poliția identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci. Solicit instituțiilor competente de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile”, a completat Pașcan.

Parlamentarul PMP se întreabă dacă va există curaj în aplicarea legii.

„Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?! Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!”, a conchis Marius Pașcan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.