Ultimele vești din Belgia despre medicul erou din Piatra Neamț. Ce spune ministrul Nelu Tătaru 3
Social Ultima Ora

Ultimele vești din Belgia despre medicul erou din Piatra Neamț. Ce spune ministrul Nelu Tătaru

Medicul, erou, din Piatra Neamț, s-a ales cu grave arsuri după ce a încercat să salveze din flăcări cât mai mulți pacienți din incendiul din seara de 14 noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore de la incendiu, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia. Din păcate, dintre cei 16 bolnavi de COVID-19 din secția de ATI, 10 au murit în acea seară tragică, iar alți patru în următoarele zile la spitalul mobil de la Lețcani.

La opt zile de la internarea medicului Cătălin Denciu în spitalul militar din Bruxelles, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că starea acestuia este „staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic.

”I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Ultimele vești din Belgia despre medicul erou din Piatra Neamț. Ce spune ministrul Nelu Tătaru 4

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.