Protest la sediul lui Augustin Lazăr. Câteva zeci de persoane îi cer demisia Procurorului General
Ultima Ora Justiție

Ultima zi de înscrieri pentru postul de procuror general. Cine a intrat în cursă cu Augustin Lazăr

Joi este ultima zi în care persoanele care vor să dețină funcția de procuror general își mai pot depune candidaturile, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Justiției. Până acum, s-au înscris actualul procuror general Augustin Lazăr și procurorul DIICOT Marian Drilea, anunță Mediafax.

Funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) rămâne vacantă începând cu data de 28 aprilie.

Primul care și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este chiar actualul procuror general Augustin Lazăr, a cărui revocare a fost cerută președintelui de ministrul Justiției Tudorel Toader. Lazăr a anunțat că şi-a depus marți dosarul direct la cabinetul lui Tudorel Toader, dar anunțase încă din 18 martie că va face acest lucru.

Al doilea înscris în selecția pentru șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este procurorul DIICOT Marian Drilea.

Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Rezultatele selecţiei se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.