Zi mare pentru elevi. Se vor publica rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat
Peste 200 de profesori, note mai mari la titularizare după contestații
Ultima Ora Social

Ultima oră. Zi mare pentru elevii clasei a VIII a. Marţi vor primi rezultatele

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 vor fi afișate marți, 15 iunie, pe EDU.RO. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de note depun contestații, iar o a doua comisie de corectare le va evalua din nou lucrările.

Zi cu emoții pentru elevii care au susținut săptămâna trecută Evaluarea Națională 2019. Marți, 25 iunie, vor afla rezultatele la Evaluarea Națională 2019. Notele sunt afișate la avizierele centrelor unde au fost susținute examenele, dar și online, pe evaluare.edu.ro. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019.

Calendarul afișării rezultatelor 25 iunie – Afișarea rezultatelor, înaintea contestațiilor (până la ora 12:00) 25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00) 26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor 29 iunie – Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019.

Cum se face contestație

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.

Elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere. În cadrul etapei de contestații, notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

”Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordinul Ministerului Educației. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații. Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.