Ciucă și Ciolacu, pregătesc lovitura pentru refugiații ucraineni
Ciucă și Ciolacu, pregătesc lovitura pentru refugiații ucraineni
Exclusiv Social Ultima Ora

Ultima Oră. Zeci de refugiați ucraineni, dați afară dintr-un cămin din Sectorul 5. Mesaj cutremurător. FOTO

Autoritățile Sectorului 5 din București i-au anunțat pe refugiații ucraineni care sunt cazați în căminul Colegiul Tehnic Energetic că vor fi evacuați.

Căminul respectiv aparține de Primăria Sectorului 5. Primarul de aici, Cristian Popescu Piedone se află în închisoare după ce, în 12 mai, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare în dosarul Colectiv.

Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie
Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie

”Bună seara! Noi, refugiații din Ucraina, ne aflăm în căminul Colegiul tehnic energetic din București la Podul Giurgiului 5.

Astăzi, 20 mai 2022 seara (17.00), am fost informați că mâine dimineață suntem evacuați fără acordul nostru. Nu știm unde ne vom stabili și cum vor fi condițiile de viață. Ni se oferă cu totul alte motive pentru care suntem evacuați.

Nu ni s-au furnizat niciun document. Suntem 89 de persoane, printre care vârstnici, persoane cu dizabilități, gravide, mame cu copii mici.

Le suntem recunoscători voluntarilor care ne-au ajutat foarte mult și ne-au îmbunătățit semnificativ condițiile de viață.

Suntem foarte mulțumiți de condițiile noastre de viață. Nu înțelegem motivele evacuării noastre neașteptate.

În acest timp, toți ne-am împrietenit, pentru noi este un mare sprijin psihologic.

Vă rugăm să ne ajutați să stăm în această centru! Nu vrem să ne mutăm!”, anunță Anna Nikolenko, una dintre refugiatele din Ucraina.

Ultima Oră. Zeci de refugiați ucraineni, dați afară dintr-un cămin din Sectorul 5. Mesaj cutremurător. FOTO 3

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.