Taximetriștii continuă protestele. Amenință cu greva foamei
Firea dă vouchere uriașe taximetriștilor. Sunt puse la bătaie 5500 de astfel de tichete
Ultima Ora Social

Ultima oră. Trafic restricționat în Capitală din cauza protestelor transportatorilor

 Ca urmare a unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, joi, în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a anunțat că va relua protestele de stradă, joi, dacă Guvernul nu va promova Ordonanța de Urgență (OUG) promisă în urmă cu două săptămâni. La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule, iar coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie: începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu; la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

În plus, începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative recomandate sunt următoarele: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești; Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi solicită conducătorilor de autovehicule: să circule cu prudență; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv; să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

„Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă. Harta cu restricţii și rute ocolitoare poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro”, au precizat reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii