Ultima Oră! Se redeschid restaurantele. Regulile pe care trebuie să le respecte patronii și clienții 1
Ultima Ora Social

Ultima Oră! Se redeschid restaurantele. Regulile pe care trebuie să le respecte patronii și clienții

Spațiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise, cel mai probabil pe 15 iulie, cu o serie de reguli și restricții.

Clienților le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de 2 metri unii de alții la mesele vecine, iar solnițele, meniurile și olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condițiile de redeschidere, obținut de Profit.ro.

Clienţii vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii, la mesele vecine, ocupanţii scaunelor vor păstra aceeaşi distanţă, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant va fi un „triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.

Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire.

Este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care pot ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii de familie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.