ULTIMA ORĂ. S-a stabilit culoarul de exproprieri pentru proiectul „Prelungirea Ghencea”
Bucureștenii din Prelungirea Ghencea vor scăpa, în sfârșit, de povara traficului. Promisiune PSD
Ultima Ora Social

ULTIMA ORĂ. S-a stabilit culoarul de exproprieri pentru proiectul „Prelungirea Ghencea”

ULTIMA ORĂ. S-a stabilit culoarul de exproprieri pentru proiectul „Prelungirea Ghencea”

Primăria Capitalei anunță că a stabilit care vor fi exproprierile pentru proiectul „Penetrație Pelungirea Ghencea”, dar și costurile pentru despăgubiri. Proiectul va intra pe ordinea de zi a ședinței CGMB din luna ianuarie, conform mediafax.ro

„Consilieri ai Primarului General, Gabriela Firea, alături de reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București, precum și reprezentanți ai Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, s-au întâlnit joi la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanți ai Asociației „Inițiativa Prelungirea Ghencea” pentru a discuta despre stadiul obiectivului de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminalul Tramvaiului 41”, unul dintre proiectele prioritare în domeniul infrastructurii pentru actuală administrație”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului București (PMB).

Potrivit PMB, în următoarea ședință a CGMB, care va avea loc pe 30 ianuarie, se va dezbate culoarul de exproprieri pentru proiectul de investiție, precum și sumele necesare pentru aceste exproprieri.

„În cadrul întrevederii, specialiștii din cadrul PMB au explicat faptul că urmează o etapă foarte importantă în derularea acestui obiectiv de investiții, și anume aprobarea de către Consiliul General al Municipiului București a culoarului de exproprieri și consemnarea sumelor necesare acestor exproprieri, proiect care va fi supus votului CGMB în următoarea ședință de consiliu, în data de 30 ianuarie”, se mai arată în comunicatul PMB.

După aprobarea culoarului de exproprieri și consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului București va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare – desființare și va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri.

Reprezentanții PMB au explicat faptul că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă SA a finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se lucrează la documentația privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor.

„După elaborarea acestui document, la sfârșitul lunii martie, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje va elabora oferta tehnico- economică, apoi urmează semnarea contractului și predarea amplasamentului pentru execuția lucrărilor la sfârșitul lunii aprilie”, se mai arată în comunicatul PMB.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.