Ultima Oră! Renate Weber, atac la Guvernul Cîțu! Cere reformă în rândul polițiștilor! 1
Social Ultima Ora

Ultima Oră! Renate Weber, atac la Guvernul Cîțu! Cere reformă în rândul polițiștilor!

Numărul poliţiştilor este „insuficient” şi se înregistrează probleme în instruirea lor, a declarat, miercuri, Avocatul Poporului, Renate Weber, cu prilejul lansării raportului special al instituţiei privind deficitul de personal din cadrul IGPR şi dotarea logistică.

Am constatat că, de fapt, nu sunt poliţişti suficienţi, clar sunt probleme în instruirea lor. În funcţie de categoriile de victime, instruirea ar trebui să fie specifică fiecărei categorii de situaţii şi ne-am referit inclusiv la problemele de echipamente pe care le au sau nu la dispoziţie”, a explicat Weber.

Potrivit raportului, din răspunsurile Inspectoratelor judeţene de Poliţie reiese că mare parte dintre acestea se confruntă cu problema deficitului de personal şi cu subdimensionarea unităţilor, ceea ce afectează fie activitatea de relaţii cu publicul, fie pe cea de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la un nivel optim.

Alte propuneri formulate de Avocatul Poporului vizează interzicerea mutării şi detaşării absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne în alte unităţi decât cele în care au fost numiţi în prima funcţie, pentru cel puţin 3 ani;

înfiinţarea unei şcoli de agenţi de poliţie şi într-unul dintre judeţele din Moldova;

suplimentarea funcţiilor de agenţi de poliţie din structurile ordine publică prin creşterea numărului poliţiştilor operativi raportat la numărul de locuitori; creşterea cifrei de şcolarizare în cadrul instituţiilor de învăţământ ale MAI;

susţinerea poliţiştilor nou încadraţi prin atribuirea unei locuinţe de serviciu, precum şi acordarea de alte facilităţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.