Cazul Sorina. Judecătorii dau verdictul. Află dacă va părăsi su nu România pentru a ajunge la părinți în SUA
Decizie finală în cazul Sorinei. Ce au hotărât judecătorii
Ultima Ora Justiție

Ultima oră. Procurorarea din cazul Sorina a scăpat de pedeapsă

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, ca să o ducă la familia sa adoptivă, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanți CSM.

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, ca să o ducă la familia sa adoptivă.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunța că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei. „Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a susținut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe. „Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu … Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Piţurcă.

Magistrații Curții de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopției internaționale, în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani și din casa căruia fata a fost luată cu mascații la începutul lunii iulie. Astfel, decizia inițială, prin care s-a încuviințat adopția internațională a fetiței în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanța președințială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din țară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.