ULTIMA ORĂ! Primul caz de elev infectat cu CORONAVIRUS! 1
Ultima Ora Breaking News importatnt învățământ

ULTIMA ORĂ! Primul caz de elev infectat cu CORONAVIRUS!

Primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după redeschiderea școlilor, a fost confirmat la un liceu din Iași, a declarat pentu Edupedu.ro Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași. A fost diagnosticat cu COVID-19 împreună cu părinții lui, în condițiile în care bunica lui a fost inernată în spital și de acolo ar fi luat acest virus, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

Elevul a fost la școală săptămâna trecută pentru pregătirea de Evaluarea Națională, potrivit sursei citate.

În acest moment autoritățile sanitare vor urma procedura, vor testa contacții apropiați ai elevului, dar decizia aparține DSP Iași. Toți colegii elevului, care au fost săptămâna trecută la școală, vor face de azi ore online de pregătire, de acasă. Aceștia și familiile lor sunt de azi în izolare controlată de DSP Iași. „Pobabil că DSP va decide testarea lor înainte de examene”, a mai spus reprezentantul ISJ.

Profesorii de matematică și română pe care elevii i-au avut, au rămas și ei acasă.

După ce s-a făcut decontaminarea școlii, Liceul a fost deschis azi pentru grupele de clasa a XII-a care fac pregătire pentru Bac, la decizia DSP.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.