Ultima oră. Penitenciarele au un nou director. Tudorel Toader a făcut anunțul
Ultima Ora Social

Ultima oră. Penitenciarele au un nou director. Tudorel Toader a făcut anunțul

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Marian Dobrică, până acum director interimar al ANP, a cerut eliberarea din funcție la momentul retragerii sprijinului politic, astfel că noul director interimar a fost numit Cristian Pleșa.

„Cu Marian Dobrică am colaborat foarte bine, a contribuit la realizarea foii de parcurs referitoare la decizia pilot pronunțată de către CEDO, a luat măsurile de îmbunătățire a condițiilor de detenție, a modernizat penitenciarele. În mod constant a afirmat faptul că rămâne director interimar la ANP, atât timp cât eu voi fi ministrul Justiției. Domnul Dobrică a solicitat eliberarea din funcție la momentul retragerii sprijinului politic, cerere pe care am și aprobat-o. Nu îmi rămâne decât să îi mulțumesc pentru foarte buna colaborare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudorel Toader.

Fostul ministru al Justiției a precizat și că l-a numit director interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pe Cristian Pleșa, până acum director general adjunct al instituției.

„La momentul aprobării demisiei domnului Dobrică, l-am numit director interimar pe domnul Cristian Pleșa”, a completat, pentru MEDIAFAX, Tudorel Toader.

Marian Dobrică a fost numit la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin ordin al fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, începând cu data de 8 mai 2017.

Conform biroului de presă al Ministerului Justiției, ”la data de 22 aprilie 2019, domnul comisar șef de penitenciare Marian DOBRICĂ – director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca urmare a expirării detașării la Administrația Națională a Penitenciarelor și a expirării împuternicirii în funcția de director general la data de 07.05.2019, a solicitat nominalizarea unei alte persoane pentru a fi împuternicită în această funcție, menționând că nu mai este de acord cu realizarea unei noi detașări și împuterniciri în funcția de director general. Împuternicirea domnului comisar șef de penitenciare Cristian PLEȘA în funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost realizată de către fostul ministru al justiției Tudorel TOADER, prin Ordinul nr. 2005/C din 24.04.2019.”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.