ULTIMA ORĂ. PARTENERIATUL CIVIL SE VA SCHIMBA. IATĂ CE AU DECIS PARLAMENTARII 1
Ultima Ora Social

ULTIMA ORĂ. PARTENERIATUL CIVIL SE VA SCHIMBA. IATĂ CE AU DECIS PARLAMENTARII

ULTIMA ORĂ. PARTENERIATUL CIVIL SE VA SCHIMBA. IATĂ CE AU DECIS PARLAMENTARII

Deputatul PSD Florin Manole a anunțat, miercuri, că a depus, împreuna cu alți 42 de parlamentari din opoziție și din UDMR, proiectul pentru parteneriatul civil.

Potrivit inițiativei, persoanele de același sex nu vor putea adopta copii, însă își pot legaliza relația, fiind asiminați soților în materia asistenţei sociale, asigurărilor sociale, asigurărilor de sănătate, drepturilor pacientului, impozitelor şi taxelor, prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională săvârşite asupra unui membru de familie.

”Împreună cu alți 42 de colegi parlamentari de la PNL, UDMR și USR am depus astăzi proiectul de lege privind parteneriatul civil. Așa cum reiese din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții Constituționale a Romaniei, statul roman are o obligație pozitivă să adopte un cadru legal unitar, coerent și predictibil prin care să protejeze viața de familie, indiferent dacă aceasta se desfășoară în cadrul căsătoriei sau în afara căsătoriei. Îmi doresc o dezbatere echilibrată, argumentată și rațională, care nu poate avea loc decât în Parlamentul României”, a anunțat deputatul pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.