Brexit: un divorț complicat. Românii din UK îndemnați să aplice pentru obținerea noului tip de rezidență.
Ultima Ora Externe

Ultima oră. Miniștrii Guvernului Theresa May susțin acordul Brexit

 Cabinetul de miniștri condus de prim-ministrul britanic Theresa May susține ultimele modificări aduse acordului Brexit privind granița irlandeză, a transmis marți purtătorul de cuvânt al premierului, citat de Reuters.

De asemenea, miniștrii au subliniat „importanța majoră” a aprobării acordului în cadrul votului de marți din Parlament.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Camera Comunelor a respins Acordul Brexit propus inițial de premierul britanic Theresa May.

Luni seară, după discuții de ultim moment la Strasbourg, Theresa May și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește chestiunea frontierei irlandeze, urmând ca Parlamentul britanic să voteze marți noua formă a acordului de Brexit.

Theresa May a afirmat după discuțiile de la Strasbourg că „Marea Britanie se va putea retrage unilateral din (mecanismul) backstop” privind frontiera irlandeză, în cazul unui eșec al negocierilor cu UE pe tema relațiilor post-Brexit.

Dacă textul va fi respins în urma votului parlamentar pe tema Acordului Brexit programat pentru data de 12 martie, atunci, pe data de 13 martie, Guvernul va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.