Fostul președinte al SUA, Donald Trump, acuzat
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, acuzat
Externe Ultima Ora

ULTIMA ORĂ! Lovitură cruntă pentru Donald Trump! S-a votat

Camera Reprezentanţilor a votat rezoluţia prin care vicepreşedintele Mike Pence poate invoca amendamentul de suspendare din funcție a lui Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor a votat marţi rezoluţia care îi permite vicepreşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25, pentru a-l înlătura pe Donald Trump din funcţia de președinte al Statelor Unite. Măsura a trecut cu 223 de voturi la 205 și precede ședința de miercuri, în care se va vota punerea sub acuzare a lui Trump.

Totuși, Pence refuză să-l demareze procedura de demitere a liderului de la Casa Alba. Acesta a trimis marţi o scrisoare preşedintei Camerei, Nancy Pelosi, în care a spus că nu va folosi prevederile Amendamentului 25 pentru a-l demite pe Trump, potrivit news.ro.

Tot mai mulţi republicani din Congres au susţinut public punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump înainte de votul de miercuri.

Camera nu îl poate forţa pe Pence să îl înlăture pe Trump, iar următorul pas îl reprezintă un vot asupra unui articol privind punerea sub acuzare pentru „incitare la insurecţie”, după ce preşedintele şi-a încurajat susţinătorii printr-un discurs susţinut săptămâna trecută să intre în Capitoliu în timp ce era certificată victoria în alegeri a democratului Joe Biden.

Articolul de punere sub acuzare este aşteptat să treacă de Camera controlată de democraţi, ceea ce îl va face pe Trump să fie primul preşedinte american pus de două ori sub acuzare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.