Ultima Oră! Laura Codruța Kovesi,intervenție în forță! Adina Florea este terminată! 1
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Ultima Oră! Laura Codruța Kovesi,intervenție în forță! Adina Florea este terminată!

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, cere Înaltei Curți că Secția Specială să-i soluționeze mai repede dosarul în care este cercetată pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

O anchetă despre care Înalta Curte dezvăluia în 2019 că acuzațiile sunt neprobate și neclare, iar măsurile luate de procuroarea Adina Florea sunt nelegale,scrie ziare.com.

Popa Nicolae

Concret, fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi a deschis, pe 23 decembrie, la Înalta Curte un proces având că obiect „contestație durata proces,” conform portalului instanței.

Practic, Kovesi este nemulțumită de faptul că procurorul Adina Florea tergiversează anchetă. Înalta Curte a stabilit primul termen de judecată pe 20 ianuarie.

„Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durata rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii,” explică codul de procedura penală, în cazul „contestație durata proces.”

Această contestație poate fi introdusă după cel puțîn un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.