Kovesi îl îngroapă definitv pe Tudorel Toader. Lovitură cruntă pentru PSD
Kovesi îl îngroapă definitv pe Tudorel Toader. Lovitură cruntă pentru PSD
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #DNA #LAURA CODRUTA KOVESI #TUDOREL TOADER #VALER DORNEANU Breaking News iohannis Justiție Știrea Zilei

ULTIMA ORĂ! KOVESI A CÂȘTIGAT PROCESUL. DORNEANU ȘI TOADER SUNT TERMINAȚI! ILEGAL DESTITUITĂ DE LA DNA

Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat dreptate, marți, Laurei Kovesi în procesul intentat după destituirea de la șefia Direcției Anticorupție.

Kovesi, care acum este Șeful Parchetului European a fost destituit din fruntea DNA, la 9 iulie 2018, la presiunea guvernării PSD-ALDE și a unei decizii a Curții Constituționale.

Șeful statului a fost nevoit să semneze decretul revocării la acel moment, deși Klaus Iohannis își exprimase anterior susținerea față de Laura Kovesi.

În plângerea la CEDO, aceasta a susținut că a fost eliberată din funcție din cauză că și-a exprimat liber opinia, în mod public, față de reformele legislației penale inițiate de guvernarea de atunci și care, în opinia sa, au afectat sistemul judiciar.

După revocare, fosta șefă DNA s-a înscris în cursa pentru conducerea primului parchet european, competiție pe care a câștigat-o în septembrie 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.