Ultima Oră! ÎPS Teodosie dosar penal, după Slujba de Bobotează 1
inchisoare
Justiție Ultima Ora

Ultima Oră! ÎPS Teodosie dosar penal, după Slujba de Bobotează

O plângere penală a fost depusă împotriva Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru slujba religioasă pe care acesta a organizat-o de Bobotează şi la care au participat mii de persoane.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost înregistrată, miercuri, o plângere penală pe numele Arhiepiscopului Tomisului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, legată de slujba de Bobotează care a fost oficiată de IPS Teodosie.

Documentele vor fi predate de poliţişti către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat în urma acestei plângeri penale, pe care o consideră neîntemeiată din mai multe motive.

Astfel, Arhiepiscopia a precizat că, potrivit legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise, iar la eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

 „ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.