Scandal monstru în timpul vizitei lui Ciolacu în America
Scandal monstru în timpul vizitei lui Ciolacu în America
Ultima Ora Politic

ULTIMA ORĂ! Iohannis dă decisiva PSD! ” Avem nevoie de un Parlament cu drepturi depline!” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referior la oportunitatea organizării alegerilor parlamentare în condiţiile în care ne confruntăm cu un nou val al pandemiei de COVID-19, că e obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie.

”Cu siguranţă există şi aici o legătură, dar trebuie să fim fair, adică trebuie să îi tratăm fair pe cei în funcţie, pentru că aceste necorelări nu au apărut ieri sau alaltăieri.

Ele au apărut în ultimii 30 de ani când persoane au fost promovate în funcţii fără să fie competente.

PSD a promovat persoane de multe ori fără competenţe, dar cu susţinere politică solidă.

Acum e mult de reparat şi asta se numeşte reformarea statului pe care eu mi-o doresc foarte mult.

După scurt timp a revenit şi INSP şi s-au pus de acord asupra acestor date, dar sunt multe chestiuni care vin din ultimele decenii care trebuie corelate, reparate”, a afirmat preşedintele.

”Din păcate, această evoluţie a pandemiei e de observat nu doar la noi, ci în întreaga Europă şi ar fi o scuză să căutăm un politician sau politicieni vinovaţi. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situaţie critică în ceea ce priveşte locurile de la terapie intensivă.

În continuare se extind aceste facilităţi. E clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte, dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii.

Pe de altă parte,  trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă sau o societate care îşi duce democraţia mai departe.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 13 octombrie 2020

E obligatorie realizarea unor alegeri pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va realiza pe 6 decembrie”, a afirmat preşedintele, întrebat despre cauzele reizbucnirii cazurilor de COVIS-19 şi despre organizarea alegerilor parlamentare.

Klaus Iohannis: E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. După părerea mea, e nevoie de urgentă corelare a datelor

”E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. După părerea mea, e nevoie de urgentă corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a declarat preşedintele Iohannis, întrebat în legăturp cu faptul că INSP a indicat că ncidenţa îmbolnăvirilor în Capitală este 3,11, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică a indicat că este 2,65 şi despre faptul că datele se raportează la numărul persoanelor care au domiciliul în Bucureşti.

Iohannis face apel să protejăm viețile celor dragi

”Fac din nou apel la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorităţi, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, purtatul măştii în public, indiferent dacă ne aflăm în spaţiu închis sau nu.

Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave.

Restricţiile sunt de moment. Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi”, a afirmat preşedintele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.