Ultima oră. Grupul Diaspora a publicat revendicările pentru mitingul din 10 august 1
Mii de români au ieșit în stradă în marile orașe ale României. Dăncilă e terminată
Ultima Ora Social

Ultima oră. Grupul Diaspora a publicat revendicările pentru mitingul din 10 august

Grupul Diaspora Pentru România, în calitate de organizator oficial al protestului, anunță revendicările mitingului diin 10 august, printre acestea fiind organizarea de centre comunitare românești în Diaspora și implementarea nunărului maxim de parlamentari de 300.

Orgnizatorii spun că au 75 de revendicări, incluzând:

• Finalizarea anchetelor și judecarea violențelor din 10 august 2018, timpul revoluției și mineriadelor;• Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari și a proporționalității acestora;• Implementarea punctului 8 de la Timișoara într-o formă legală și actualizată;• Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităților;• Centrele Comunitare Românești din diaspora;• Modul de desfășurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale și discriminarea copiilor români din Austria;• Demararea anchetei privind actele false și infracțiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Primăria Capitalei a aprobat mitingul de sâmbătă, 10 august, eveniment organizat de Tommy Tomescu Joul, au precizat pentru MEDIAFAX, reprezentanții municipalității.

Mitingul are loc la un an distanță față de manifestările violente din Piața Victoriei. Atunci, forțele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează și modul în care au reacționat protestatarii, unii fiind acuzați de ultraj.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii