Ultima oră. Deținutul evadat din penitenciar a fost prins
Ultima Ora Social

Ultima oră. Deținutul evadat din penitenciar a fost prins

Un deţinut în vârstă de 32 de ani, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, a evadat, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Tulcea, el părăsind punctul de lucru. Bărbatul a fost căutat de autorităţi, care au instituit mai multe filtre. După aproximativ trei ore, deţinutul a fost prins.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Tulcea, luni, în jurul orei 8.30, deţinutul Samir Regep, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni  şi 273 zile la închisoare pentru  tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Mineri, judeţul Tulcea.

“În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea”, au precizat reprezentanţii penitenciarului.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, bluză neagră, încăltăminte sport de culoare albă. El efectua pedeapsa în regim semideschis.

Reprezentanţii Penitenciarului Tulcea au precizat că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Ulterior, reprezentanţii Penitenciarului Tulcea au transmis că deţinutul a fost prins.

”Deţinutul a fost capturat în jurul orei 11.30 de către o echipă a Penitenciarului Tulcea, în zona Frecăţei-Cataloi din judeţul Tulcea”, au anunţat oficialii penitenciarului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.