Legile lui Tudorel Toader blochează DNA. Din 20 martie procurorii nu mai anchetează
Ultima Ora Justiție

ULTIMA ORĂ. Declarația DNA privind dosarul Adinei Florea. Despre ce este vorba

ULTIMA ORĂ. Declarația DNA privind dosarul Adinei Florea. Despre ce este vorba

Direcția Națională Anticorupție a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef DNA, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte, scrie Mediafax.

„Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, la solicitarea MEDIAFAX, care a întrebat dacă instituția are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției.

Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, ea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluția.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.