Ultima Oră! Decizie a Comisiei Europene! Cine are voie să intre în țările din Uniunea Europeană! 3
Social Ultima Ora

Ultima Oră! Decizie a Comisiei Europene! Cine are voie să intre în țările din Uniunea Europeană!

Comisia Europeană a propus, luni, să permită intrarea în UE a cetăţenilor care vin din terţe ţări şi care au primit dozele necesare de vaccin anti-Covid autorizate la nivel european, în apropierea sezonului turistic estival, anunţă AFP.

„Comisia propune (statelor membre) să permită intrarea în UE pentru motive neesenţiale nu doar a persoanelor care vin din ţări a căror situaţie epidemiologică este bună, ci şi persoanelor care au primit ultima doză a unui vaccin autorizat în UE”, potrivit textului publicat de executivul european.

Călătorii trebuie să fie imunizaţi cu acest vaccin cu cel puţin 14 zile înainte de sosire. Statele membre ar putea să extindă această decizie pentru persoanele care au primit un vaccin vizat de o autorizare de urgenţă a OMS, se precizează.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat acum o săptămână că turiştilor americani vaccinaţi ar trebui să li se permită să vină în UE în lunile următoare.

UE pregăteşte un certificat sanitar european, care ar fi operaţional înainte de sfârşitul lunii iunie. Până atunci, statele membre ar trebui să poată accepta certificate emise de ţări din afara UE, indică textul.

Uniunea Europeană şi-a închis frontierele în martie 2020 pentru călătoriile „neesenţiale” şi a stabilit din iunie o listă restrânsă, revizuită regulat, de terţe ţări ai căror cetăţeni pot intra în Uniune.

De la finalul lunii ianuarie, ţările din această listă sunt Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda (şi China sub rezerva reciprocităţii).

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii