Ultima oră. Compania Oltchim intră în faliment
Ultima Ora Social

Ultima oră. Compania Oltchim intră în faliment

Consorțiul de administratori judiciari ai Oltchim a solicitat marți deschiderea procedurii de faliment a companiei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori București (BVB).

Aministratorii au depus marți, la Tribunalul Vâlcea, raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activității, prin care transmite faptul că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat.

Compania se află în insolvență din luna ianuarie a anului 2013.În luna decembrie a anului precedent, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eșuată a societății petrochimice Oltchim din România, în septembrie 2012, aceasta a beneficiat de ajutoare incompatibile, în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro. România trebuie să recupereze în prezent aceste ajutoare de la Oltchim. În același timp, Comisia a concluzionat că, deoarece au achiziționat activele în condițiile pieței, societățile care le-au achiziționat nu au beneficiat de ajutoarele acordate anterior societății Oltchim. Aceasta înseamnă că răspunderea pentru rambursarea ajutoarelor îi revine Oltchim.

În ianuarie 2019, Chimcomplex Borzești și Dynamic Selling Group au preluat o mare parte dintre activele combinatului chimic, într-o tranzacție de circa 127 milioane de euro, ceea ce înseamnă că activitatea de bază a Oltchim s-a mutat la Chimcomplex.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.