Tudorel Toader a declanșat procedura de selecție a noului procuror general
Ultima Ora Justiție

ULTIMA ORĂ. Ce se va întâmpla cu DNA după ce Anca Jurma a renunțat. Declarație șoc a lui Toader

ULTIMA ORĂ. Ce se va întâmpla cu DNA după ce Anca Jurma a renunțat. Declarație șoc a lui Toader

Anca Jurma a anuntat, luni, ca se retrage din functia de procuror șef interimar al DNA. Magistratul a trimis documentele in timp ce Sectia pentru Procurori a CSM dezbătea propunerea procurorului general al României de prelungire a delegarii in aceasta functie pentru încă 6 luni. Delegarea Ancăi Jurma va expira peste două zile, iar Secția va analiza o noua propunere de delegare joia urmatoare, potrivit lui Tudorel Toader.

Astfel, pana la delegarea unui nou procuror șef interimar, conducerea DNA va fi asigurata de cei doi adjuncti, Marius Iacob si Calin Nistor.

Decizia Ancăi Jurma vine dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare a unei discutii pe care ar fi purtat-o cu procurorul Florentina Mirică, în care șefa interimară a DNA se plângea de lipsa de autoritate in fata procurorilor și de încetinirea activitatii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că procedura de numire a unui nou procuror-șef al DNA nu este finalizată, chiar dacă președintele Klaus Iohannis a explicat că nu o va semna decretul de numire.

Ulterior, jurnaliștii l-au întrebat pe Tudorel Toader: ”Să înțeleg că președintele este obligat să o numească pe Adina Florea fără vreo opoziție?”.

”Eu mă bucur că înțelegeți, chiar și mai târziu.”, a răspuns Tudorel Toader.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.