Ultima Oră! Bolnavii de cancer sunt în pericol. Guvernul va fi dat în judecată. Document
Ultima Oră! Bolnavii de cancer sunt în pericol. Guvernul va fi dat în judecată. Document
Ultima Ora #coronavirus Exclusiv Social

ALERTĂ MAJORĂ ÎN SĂNĂTATE! Bolnavii de cancer sunt în pericol! Guvernul va fi dat în judecată. Document

Federația Bolnavilor de Cancer din România îi cere ministrului sănătății Nelu Tătaru să nu pună în practică măsura care prevede detașarea medicilor ATI la spitalele Covid-19, întrucât, se pune în pericol viața celorlalți bonavi.

Mai mult, bolnavii de cancer spun că vor da în judecată Guvernul, dacă această măsură se va aplica.

”Către: MS

De la: Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer-FABC

În atenția:Dl. Dr Nelu Tătaru-Ministru

Subiect: Exceptarea detașării medicilor AȚI din spitalele oncologice

Stimate Domnule Ministru,

Federația Asociatiatiilor Bolnavilor de Cancer din România militează de peste 15 ani pentru respectarea drepturilor pacienților oncologici.

-Având în vedere că, în acest moment, adresa CNCCI 139925/22.07.2020, în conformitate cu art.19 , alin.(1) și (2) din legea nr.136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, provoacă neliniște și instabilitate în institutele și spitalele dedicate oncologiei, dar și în rândul pacienților, prin obligativitatea semnării acordului de detașare a medicilor din specialitatea AȚI în spitalele dedicate tratării COVID 19;

-având în vedere faptul că prin această măsură puneți în pericol pacienții oncologici prin lipsa medicilor specialiști AȚI, ne opunem clar acestei măsuri a CNCCI și a  MS față de pacienții oncologici, deoarece o considerăm discriminatorie .

ALERTĂ MAJORĂ ÎN SĂNĂTATE! Bolnavii de cancer sunt în pericol! Guvernul va fi dat în judecată. Document 3

În cazul în care această măsură va fi pusă în practică în spitalele amintite mai sus, va vom acționa în judecată pentru punerea în pericol a vieții pacienților oncologici și a zadarnicirii tratării și a combaterii bolilor!

Viață pacienților nu așteaptă că medicii detașați să revină la posturile inițiale și nu ne dorim că măsurile lipsite de viziune în strategie sanitară, să continue să facă victime în România.

Va mulțumim pentru înțelegere și va asigurăm că dorim să rămânem partenerii dumneavoastră de dialog, pentru a găsi soluții pentru pacienții cu cancer”, se arată în documentul obținut de NEWSTEAM.RO”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.