Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo au anunțat prețul biletelor. Pot ajunge la 3.000 de euro
Ultima oră. Au fost descalificate din cursa pentru Tokyo 2 sportive din Marea Britanie
Ultima Ora Sport

Ultima oră. Au fost descalificate din cursa pentru Tokyo 2 sportive din Marea Britanie. Care este motivul

Sportivele din Marea Britanie, Jess Learmonth și Georgia Taylor Brown, au fost descalificate din cursa pentru calificarea la Tokyo 2020, după ce au ajuns la linia de sosire ținându-se de mână.

Inițial, Learmonth a fost declarată câștigătoare, la photo-finish, însă ulterior atât ea, cât și Taylor Brown au fost descalificate pentru că au încălcat o regulă a cursei, informează mediafax.ro.

Cele două sportive au depus o contestație, însă aceasta a fost respinsă. Astfel, sportiva Flora Duffy a fost declarată câștigătoare. Pe locul doi s-a clasat italianca Alice Betto, iar pe locul trei a urcat Vicky Holland, compatrioata celor două sportive descalificate.

Jess Learmonth s-a aflat în frunte, încă de la porțiunea de înot. Jess Learmonth și Georgia Taylor Brown au alergat una lângă cealaltă până la linia de sosire, încălcând regula 2.11.f a Uniunii Triatlonului Internațional care spune: ”Atleții care plănuiesc să ajungă la linia de sosire în același timp, când nu a fost făcut niciun efort să se departajeze timpii celor doi, vor fi descalificați”.

Porțiunea de alergare a cursei a fost redusă de la 10 km la 5 km, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Organizatorii au montat corturi cu aer condiționat și pulverizatoare de apă pentru a combate căldura.

Vicky Holland, câștigătoarea locul trei, a declarat: ”Chiar îmi pare rău pentru Jess și pentru Georgia pentru că au făcut o cursă excepțională și cred că meritau primele două locuri. Nu știu cum Federația Britanică de Triatlon vor alege acum. Nu aș vrea să fiu în locul lor.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.