Ultima oră. Anchetatorii caută probe în camera unde a fost ținută Alexandra 1
Ultima oră. Anchetatorii caută probe în camera unde a fost ținută Alexandra
Ultima Ora Social

Ultima oră. Anchetatorii caută probe în camera unde a fost ținută Alexandra

Oamenii legii continuă să analizeze Casa Groazei a lui Gheorghe Dincă. Procurorii golesc locuința din Caracal în căutarea de noi probe. Anchetatorii urmează să scaneze în cursul zilei de astăzi pereții și podeaua din camera unde a stat Alexandra Măceșan.

Anchetatorii au făcut în ultimele zile percheziţii la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal şi au audiat mai multe persoane, fiind totodată dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) şi Institutul Naţional de Criminalistică, a anunţat, luni, Biroul de presă al DIICOT.

„În perioada 15.08.2019 – 19.08.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv activitatea de scanare şi excavare a zonelor delimitate.

De asemenea, în această perioadă au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre fapte sau împrejurări care ar putea constitui probe în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe. În cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valenţelor probatorii ale acestora de către Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ şi Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, procurorii DIICOT au asigurat asistenţă familiilor celor două victime încă din data de 28 iulie, prin intermediul specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, în conformitate cu atribuţiile sale prevăzute în legea privind organizarea şi funcţionarea acestei instituţii.

„Precizăm că, pe toată durata derulării procedurilor, procurorii DIICOT au asigurat drepturile procesuale ale tuturor părţilor din dosar”, se mai menţionează în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.