Tinerii, încurajați să se implice în dezvoltarea durabilă a României
Ultima Ora Social

UIMITOR. Cum va arăta România peste 100 de ani. Ce spun tinerii 

UIMITOR. Cum va arăta România peste 100 de ani. Ce spun tinerii 

Mai mulţi tineri şi-au prezentat sâmbătă la Forumul Tinerilor din România viziunea despre viitor în domenii precum noua eră, medicină, infrastructură, sport, cultură, IT, ei considerând că peste 100 de ani, în anul 2118, oamenii vor avea abilitatea de a comunica unii cu alţii prin transmiterea de gânduri, nanoroboţii vor putea să vindece bolile iar la nivel mondial vor exista trei limbi oficiale – engleză, spaniolă şi mandarină.

„Evenimentul de astăzi este foarte important pentru noi, fiindcă ne-am dorit să discutăm despre ce o să se întâmple în următorii 100 de ani. În zilele ce au trecut, în lunile ce au trecut în anul acesta, în 2018, s-a vorbit foarte mult despre activităţile care s-au petrecut de-a lungul timpului, despre curaj, vitejie, oameni istorici care au reuşit să facă unirea, dar s-a vorbit foarte puţin despre noi, cei care suntem astăzi, aici, cetăţeni ai României şi despre ce o să facem noi şi copiii noştri în viitor”, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Forumului Tinerilor din România, Alin Grigore, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că au fost alese zece domenii de interes şi zece oameni au fost numiţi de Forum să vorbească pe domeniile de interes general.

„Am încercat să găsim oameni din generaţia noastră, tineri de succes în domeniile lor şi să îi aducem astăzi, aici, să vorbească despre perspectiva lor asupra următorilor 100 de ani pe domeniul respectiv, iar la final să găsim câteva sfaturi sau idei de bune practici pe care să le putem pune în aplicare”, a explicat Alin Grigore.

Factorilor de decizie tinerii le-au transmis că trebuie să ţină cont de noua generaţie şi de tendinţele viitorului.

„Ne prezentăm ideile pentru viitor şi încercăm să tragem şi un semnal de alarmă că trebuie să fim uniţi, să facem lucrurile astea la unison şi să demonstrăm că ceea ce pe noi ne-a ţinut uniţi chiar ajută pe mai departe”, a punctat preşedintele Forumului Tinerilor.

Unul dintre specialiştii care au vorbit la eveniment a fost Daniel Ilinca, un tânăr antreprenor care s-a aflat în celebrul top Forbes varianta românească „30 sub 30”.

El consideră că România în 2118 va fi „cea mai tare ţară din lume”, în care românii sunt înconjuraţi de tehnologie. „Corpul uman s-a adaptat enorm şi deja cercetătorii români au creat şi inserat pico-capsule artificiale în noi, celule care au rolul să ne dea superputeri intelectuale, să ne ţină mult mai sănătoşi şi mai conectaţi cu lumea virtuală, noua lume” – astfel vede Daniel Ilinca România peste 100 de ani.

La rândul său, fosta preşedintă a Uniunii Studenţilor din România Loredana Urzică Mirea a vorbit despre noua eră şi a făcut zece predicţii pentru 2118. Ea crede că oamenii vor avea abilitatea de a comunica unii cu alţii prin transmiterea de gânduri, nanoroboţii vor putea să vindece bolile iar oamenii vor fi conectaţi la computere pentru a le face creierele să funcţioneze mai repede.

Pe de altă parte, Oana Şchiopu a vorbit despre medicina anului 2118, spunând că acest domeniu a înregistrat progrese în sensul în care toate bolile pot fi depistate în stadiu subclinic şi tratate minim invaziv.

Federaţia Forumul Tinerilor din România reprezintă 155 de organizaţii de tineret din ţară prin intermediul cărora sunt promovate valori ca: participare, egalitate, respect pentru diversitate şi minorităţi, recunoaştere, nediscriminare şi inovaţie.

Scopul federaţiei este de a reprezenta tinerii din România şi totodată de a-i încuraja, susţine şi implica în activităţi şi proiecte prin intermediul cărora să-şi atingă potenţialul maxim.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.