Udrea și fata lui Băsescu, în fața instanței. Începe judecata dosarului finanțării campaniei 2009 1
Ultima Ora Justiție

Udrea și fata lui Băsescu, în fața instanței. Începe judecata dosarului finanțării campaniei 2009

Curtea de Apel București a început judecata în dosarul finanțării campaniei din 2009 în care este judecat fostul ministru Elena Udrea, fiica fostului președinte Traian Băsescu, dar și alte persoane” La termenul de marți al procesului, Instanța a ascultat și a admis cererile Elenei Udrea și a dat citire actului de acuzare.

Elena Udrea a cerut audierea mai multor martori, care nu au fost menținuți de DNA ca martori la trimiterea în judecată. Astfel, Udrea a cerut audierea lui Vasile Blaga, Cristian Diaconescu și Adrian Videanu. Totodată, Udrea a mai cerut audierea lui Ioan Bendei, denunțător în dosarul RCS-RDS.

DNA a cerut respingerea tuturor probelor cerute de Elena Udrea și a celorlalți inculpați.

Curtea de Apel București a admis cererile de probe invocate de Elena Udrea și a stabilit audierea primilor cinci martori ai DNA pe 12 noiembrie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită şi pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită.

Alături de aceştia mai răspund în faţa instanţei Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.