Un cutremur de 5,5 grade
Un cutremur de 5,5 grade
Externe Ultima Ora

TRAGEDIA din Turcia. Peste 2.000 de morți în urma cutremurului devstator

Un cutremur foarte puternic, 7,8 s-a produs luni dimineaţă în Turcia, în provincia Gaziantep.

USGS anunță un bilanț tragic, peste 2.000 de morți în Turcia și Siria unde s-a resimțit seismul.

Regiunea sudică Gaziantep este unul dintre principalele centre industriale şi de producţie ale Turciei şi se învecinează cu Siria. În zonă sunt adăpostiţi, de asemenea, numeroşi refugiaţi.

Bilanul seismelor din Turcia şi Siria se apropie de 2.000 de morţi şi 10.000 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

Potrivit Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), cel puţin 1.014 persoane au murit şi 7.003 persoane au fost rănite în Turcia urma cutremurului din Turcia.

Cel mai nou bilanţ total al victimelor din Siria este de 430 de morţi şi peste 1.284 de răniţi, potrivit agenţiei SANA, care transmite numei datele din zonele controlate de guvern.

Între timp, grupul „Căştile albe”, cunoscut oficial sub numele de Apărarea Civilă siriană, a raportat, de asemenea, cel puţin 380 de morţi şi 1.000 de răniţi în zonele controlate de opoziţie din nord-vestul Siriei.

În Turcia, 2.834 de clădiri s-au prăbuşit, potrivit AFAD, ceea ce ridică temeri privind un număr şi mai mare de morţi, pe lângă sutele de victime din Siria vecină.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.