Tudorel Toader, ultima declarație din postul de Ministru al Justiției. ”Se pot face lucruri mai multe și mai bine”
Tudorel Toader, ironic la adresa procurorilor din cazul Caracal. ”Greu de înțeles știința”
Ultima Ora Justiție

Tudorel Toader, probleme în CSM. Procurorii au refuzat să-și aleagă un delegat

Ministrul Justiției a declarat, luni, la ședința Plenului CSM, dupa ce un membru a cerut anularea concursului prin care s-a stabilit conducerea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, că Secția pentru procurori nu a dorit să își desemneze reprezentantul, fapt ce nu ar trebui sa anuleze concursul.

„Legea zice -comisia functioneaza cu majoritatea membrilor sai – ceea ce inseamna ca nu se face distinctie ca majoritatea vine din faptul ca sectia pentru Procurori nu si-a desemnat un participat sau ca nu a putut participa. Cred cu convingere ca Sectia nu a vrut sa-l desemneze. Ma gândesc numai la amanarile pe aceasta tema si imi amintesc când cineva nu a putut participa si a anuntat cu 5 minute inainte. Noi vorbim de seful unei sectii, nu de procurorii de rand inalt. nu cred ca putem face comparatii pe proceduri cata vreme avem functii diferite”, a declarat ministrul Justitiei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să valideze, în şedinţa de luni, rezultatele concursului pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Noul procuror-şef al Secţiei ar urma să fie Gheorghe Stat, actual adjunct al Inspecţiei Judiciare. Şedinţa de luni a început cu propunerea formulată de judecătoarea Andreea Chiş, de anulare a rezultatelor concursului, pentru că din comisia de concurs a lipsit reprezentantul Secţiei pentru procurori a CSM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.