Tudorel Toader îl amenință pe Augustin Lazăr. Începe verificările
Ultima Ora Justiție

Tudorel Toader îl amenință pe Augustin Lazăr. Începe verificările

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, în cadrul interviului susținut de Augustin Lazăr pentru un al doilea mandat, că va verifica oficial dacă deplasările procurorului general au costat, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, suma de 500.000 de euro, conform mediafax.ro

Redăm dialogul dintre ministrul Justiției și procurorul general pe tema deplasărilor lui Augustin Lazăr în ultimii trei ani de mandat:

Toader: Dacă aveți o evidență a tuturor deplasărilor și evident a rezultatelor de recunoaștere instituțională și așa mai departe? Cineva îmi spune și voi verifica oficial faptul că toate aceste deplasări pe durata mandatului dumneavoastră au costat Mnisterul Public, repet, verific, o frumoasă sumă de 500.000 de euro. Este adevărat?

Lazăr: Domnule ministru, eu cred că este o exagerare și știu că noi am comunicat la un post de televiziune care sunt deplasările. Aș vrea să vă spun că procurorul general, după cum prevede legea, reprezintă Ministerul Public, procurorul general dacă reprezintă Ministerul Public, se deplasează acolo unde Ministerul Public este invitat și prezintă expune pe temele pe care a fost solicitat. Face schimb de experiență, intră în relații cu procurorii francofoni, intră cu EuroJust, este invitat nu pentru beneficiul lui personal, ci pentru … este o onoare a Ministerului Public, dacă are cu cine să facă schimb de bune practici. Dacă cei care au denunțat această chestiune îmi arată o singură deplasare în care procurorul general nu a făcut o expunere acolo unde a fost, arătând experiența României și capacitatea României de a gestiona inclusiv în contextul Președinției, atunci …Trebuia să trimit pe altcineva sau?…

Toader: Nu știu. Nu se contestă că ducându-vă acolo unde ați îndeplinit mandatul. Doar se raporta simplu, la cuantumul cheltuielilor ocazionate de aceste deplasări și vă mulțumim pentru răspunsuri.

Lazăr: O să fac o verificare să vedem dacă, într-adevăr, cifra de care spuneți dumneavoastră este adevărată, fiindcă e vorba despre un post de televiziune critic la adresa mea, dar eu am comunicat în scris toate datele. Ele nu sunt secrete. Toate deplasările sunt pe site-ul Ministerului Public.

Toader: Opriți-vă pentru că tocmai v-am spus că le voi solicita eu oficial. Prin urmare, vă mulțumim și vă dorim succes în ceea ce veți face în continuare.

Lazăr: Sper ca această procedură să fie așa cum ați anunțat , imparțială, transparentă și să fie legală în final.

Toader: Sigur că da. Dacă nu, veți contesta , cum ați mai făcut.

Lazăr: Există niște standarde care prevăd cum se desfășoară aceste proceduri, sunt standarde cunoscute, europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.