Efectul Kovesi! Tudorel Toader este disperat. Lovitura lui Orban care-i termină definitiv cariera 1
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #DNA #LAURA CODRUTA KOVESI Justiție

Efectul Kovesi! Tudorel Toader este disperat. Lovitura lui Orban care-i termină definitiv cariera

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că a înaintat Executivului propunerea de a solicita Comisiei de la Veneția retragerea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader.

Demersul lui Predoiu vine după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, în unanimitate, că revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA s-a făcut cu încălcarea mai multor articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, respectiv dreptul la un proces echitabil și dreptul la libertatea de exprimare.

„Este un caz fără precedent și o premieră, motivația fiind aceea că, în considerarea efectelor deciziei CEDO se pune în cauza credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor”, a spus el.

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader susține că Ministerul Justiției nu are competențe în procedura desemnării reprezentantului României în Comisia de la Veneția, după ce ministrul Justiției Cătălin Predoiu a cerut revocarea să din calitatea de membru al comisiei.

„Adevărul mai interesează pe cineva? Ministerul Justiției nu are competențe în procedura desemnării reprezentantului României în Comisia de la Veneția!”, a scris Toader pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii