Tudorel Toader îl amenință pe Augustin Lazăr. Începe verificările
Ultima Ora Justiție

TUDOREL TOADER DEZLĂNȚUIT LA AUGUSTIN LAZĂR. ”AM EVALUAT PROCURORUL GENERAL”

TUDOREL TOADER DEZLĂNȚUIT LA AUGUSTIN LAZĂR. ”AM EVALUAT PROCURORUL GENERAL”TUDOREL TOADER DEZLĂNȚUIT LA AUGUSTIN LAZĂR. ”AM EVALUAT PROCURORUL GENERAL”

Ministrul justiției Tudorel Toader l-a atacat dur pe Procurorul General al României căruia i-a spus că el nu a evaluat omul Augustin Lazăr ci ceea ce a făcut în funcția pe care acesta o are.

”Eu n-am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Tot limpede este şi faptul că procedural foloseşte  tertipurile şi posibilităţile legii de a trage de timp, cu speranţa finalizării mandatului, cred, în 19 aprilie la anul. Dovadă – faptul că s-a dus la Alba Iulia acasă, unde locuieşte persoana fizică, şi nu s-a dus la instanţa de control administrativ din Bucureşti, unde îşi are sediul persoana juridică pe al cărui conducător l-am evaluat. Doi – n-a evocat neconstituţionalitatea legii şi competenţele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilemă dacă poate sesiza instanţa de control pe persoană fizică sau în numele persoanei juridice. Concluziile le trageţi şi dumneavoastră. În primul rând, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice. Dacă le-ar fi produs, îl revocam de atunci. Şi a încercat să ducă la Curtea de Justiţie a UE. I s-a respins. Acum – variata a doua – ne ducem mai aproape şi o variantă care iarăşi să tragă de timp unde ? La CCR un conflict de competenţă, ne ducem în conflict negativ la Înalta Curte, Înalta Curte va spune cine are competenţa să judece, va veni înapoi aici. Între timp, îşi va activa probabil pensia şi îşi va încheia mandatul în deplină demnitate”, a spus ministrul justiției.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.