Trump are nevoie de militari moldoveni în US Army 1
Ultima Ora Externe

Trump are nevoie de militari moldoveni în US Army

Academia Militară a Forțelor Aeriene SUA a început selecționarea pentru concursul de admitere care va avea loc în anul 2020, anunță realitatea.md. Tinerii din Republica Moldova care îndeplinesc anumite condiții pot depune dosarele, până la data de 25 octombrie 2019, la Direcţia personal şi mobilizare (DPM) a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

Locotenent-colonelului Roman Golan din cadrul DPM, a declarat că la concursul de admitere pot participa bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 17 şi 23 de ani , neîmpliniți la data de 1 iulie 2020, absolvenţi şi absolvente de liceu, colegiu sau universitate. Acesta a subliniat că o condiţie obligatorie o constituie cunoaşterea limbii engleze, candidaţii urmând să susţină Testul ALCPT/TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Candidaţii vor mai susţine probe la pregătirea fizică. Examenul fizic, care va fi efectuat de Ministerul Apărării, în comun cu Ambasada SUA la Chişinău, va cuprinde probe legate de aruncarea mingii de baschet, tracţiuni la bară fixă, alergarea tip suveică, ridicarea trunchiului, flotări, alergarea 1 milă (1,60 km).

Cheltuielile de şcolarizare sunt acoperite integral de Guvernul american, durata studiilor la Academia Forţelor Aeriene a SUA fiind de patru ani.

Date suplimentare cu privire la admiterea în Academia Forţelor Aeriene pot fi obţinute la numărul de telefon +373-0-22-252211 (persoană de contact – Român Golan) sau prin email: j1@army.md, cursuri@army.md

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.