Tragedie la Kiev. Un elicopter prăbușit. 18 morți
Tragedie la Kiev. Un elicopter prăbușit. 18 morți
Externe Ultima Ora

VIDEO. TRAGEDIE la KIEV.18 morţi, între care ministrul ucrainean de interne şi doi colaboratori apropiaţi, după ce un elicopter s-a prăbuşit în apropierea unei grădiniţe

18 morți, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, doi colaboratori apropiaţi ai acestuia, dar şi copii şi-au pierdut viaţa după ce un elicoper s-a prăbuşit miercuri dimineaţa în apropierea unei grădiniţe şi a altor clădiri rezidenţiale din Brovari, un orăşel din regiunea Kiev.

„Toţi cetăţenii care deţin informaţiile necesare sunt rugaţi să contacteze organele de poliţie. Fiecare detaliu contează”, a scris pe Telegram consilierul guvernamental Anton Geraşcenko.

Potrivit CNN, elicopterul care s-a prăbuşit era un Eurocopter EC225 „Super Puma”.

Brovari se află la est de capitala Ucrainei, Kiev, şi este una dintre suburbiile acesteia, cu o populaţie de aproximativ 109.000 de locuitori.

Premierul Denis Şmihal a scris, la rândul său, pe Telegram că a fost înfiinţat imediat un grup special de investigaţie, descriind accidentul drept „o mare pierdere pentru echipa guvernamentală şi pentru întregul stat”.

„Sincerele mele condoleanţe familiilor tuturor victimelor”, a adăugat el.

Între timp, încep să curgă mesaje de condoleanţe de la lideri din întreaga lume.

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de interne care a fost ucis în accident, a postat un videoclip de la locul accidentului, care arată flăcări ce învăluie o clădire, şi a transmis un mesaj de condoleanţe:

„Prietenii mei, oameni de stat ai Ucrainei – ministrul afacerilor interne Denis Monastirski, Evhen Ienin şi Iuri Lubkovici – au murit într-un accident de elicopter al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă la Brovari.

Toţi cei aflaţi la bordul elicopterului au murit. Toţi cei care se aflau la bordul elicopterului erau patrioţi ai Ucrainei, fiecare a apărat şi a întărit Ucraina. Ne vom aminti întotdeauna de voi. Familiile voastre vor fi mereu sub protecţia prietenilor şi a statului. Veşnică amintire pentru voi, prieteni”.

n afara ministrului de interne, Denis Monastirski, în accident şi-au pierdut viaţa şi doi dintre principalii săi colaboratori: prim-adjunctul Evhen Ienin şi secretarul de stat Lubkovici, a anunţat şeful poliţiei, citat de CNN.

Un elicopter s-a prăbușit la Kiev. 18 morți
Un elicopter s-a prăbușit la Kiev. 18 morți

„În această dimineaţă, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă s-a prăbuşit în Brovari. În urma prăbuşirii, Ministerului Afacerilor Interne şi-a pierdut conducerea: au murit ministrul, prim-adjunctul său şi secretarul de stat”, a anunţat pe Telegram şeful poliţiei, Ihor Klimenko.

„În total, se ştie că au murit 16 persoane, inclusiv doi copii. Dintre acestea, nouă se aflau la bordul elicopterului. 22 de victime se află în spital, dintre care zece copii”, precizează Klimenko.

Toate serviciile de urgenţă acţionează la faţa locului, iar ancheta este în curs de desfăşurare, menţionează poliţia ucraineană.

Şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, a declarat că doi dintre cei morţi sunt copii, iar alte  22 de persoane se află în spital, inclusiv 10 copii.

Potrivit The Guardian, presa locală relatează că şi Evhen Ienin, prim-adjunctul ministrului ucrainean de interne, se afla la bord şi şi-a pierdut viaţa, dar acest lucru nu a fost încă confirmat oficial de către guvern.

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele de socializare arată o clădire în flăcări, iar imagini statice par să arate cel puţin un cadavru pe jos, printre dărâmături.

Postul public de televiziune a precizat că elicopterul aparţinea serviciilor de urgenţă, deşi multe dintre detaliile incidentului rămân neconfirmate în acest moment, notează The Guardian.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.