CUTREMURE cu magnitudinea mai mare de 6 grade Richter produse ÎN LUME în anul 2018
Ultima Ora Externe

TRAGEDIE în Indonezia! Bilanțul a ajuns la 1407 morți

TRAGEDIE în Indonezia! Bilanțul a ajuns la 1407 morți

Numărul persoanelor decedate a crescut constant și a ajuns la 1407 după seismele care au avut loc vinerea trecută, urmate și de un tsunami. Peste 2.500 de persoane au suferit leziuni grave după producerea dezastrului și autorităţile depun în continuare eforturi pentru a-i găsi şi ajuta pe supravieţuitori.

”Ne aşteptăm ca numărul (victimelor) să crească în continuare”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, citat de DPA.

Bilanţul anterior, comunicat marţi, indica 1.347 de morţi, cel puţin 113 persoane date dispărute şi peste 61.000 de sinistraţi.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în oraşul Palu, capitala provinciei centrale din Sulawesi. Amploarea dezastrului nu a fost încă evaluată în alte zone afectate precum Donggala şi Sigi.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a autorizat luni primirea ajutoarelor internaţionale. Cel puţin 26 de ţări şi-au oferit ajutorul, potrivit oficialilor.

Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru cutremurele şi erupţiile vulcanice frecvente.

O serie de seisme care au avut loc în luna august au ucis peste 550 de persoane aflate pe insula turistică Lombok.

Circa 230.000 de persoane din zeci de ţări şi-au pierdut viaţa după un seism cu magnitudinea de 9,1 produs la 26 decembrie 2004 în largul insulei Sumatra, urmat de un tsunami devastator.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii