Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 15
Ultima Ora Externe

Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto

Un tren a deraiat joi dimineață în apropierea orașului Mayibaridi din Congo, provocând decesul a peste 50 de persoane și rănirea mai multor persoane, relatează cotidianul The Independent.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul pentru Afaceri Umanitare, Steve Mbikayi, a anunțat bilanțul accidentului feroviar produs în cursul dimineții de joi se înscrie în jurul numărului de 50 de persoane decedate, cărora li se adaugă un număr neprecizat de răniți, informează mediafax.ro.

În același mesaj, oficialul congolez își exprimă regretul față de tragedia feroviară: „Vorbind în numele Guvernului, prezint condoleanțe familiilor afectate.”

Joi dimineață, în jurul orei locale 3 (ora României, 5:00), un tren de călători a deraiat în apropierea orașului Mayibaridi, Republica Democrată Congo, din cauze încă necunoscute.

Accidentele feroviare sunt evenimente recurente în Republica Democratică Congo, în ultimii doi ani cauzând decesul a 69 de persoane și rănirea altor peste 50 de persoane în cadrul a trei accidente de amploare. Rețeaua feroviară, incluzând locomotive și vagoane uzate, în funcțiune încă din anii ‘60, și condițiile în care se realizează acest tip de transport în Congo nu mai prezintă siguranță pentru pasagerii trenurilor și sunt principalele cauze ale acestor tragedii.

Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 16 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 17 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 18 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 19 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 20 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 21 Tragedie în Congo. Un tren a deraiat. 50 de morți și zeci de răniți. Foto 22

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.