Tudorel Toader, ultima declarație din postul de Ministru al Justiției. ”Se pot face lucruri mai multe și mai bine”
Tudorel Toader, ironic la adresa procurorilor din cazul Caracal. ”Greu de înțeles știința”
Ultima Ora Justiție

Toader este PUS LA PĂMÂNT. ”Distruge justiția independentă”

Toader este PUS LA PĂMÂNT. ”Distruge justiția independentă”

Europarlamentarul Monica Macovei îl acuză pe Tudorel Toader că vrea să distrugă DNA și DIICOT.

Toader distruge justiția independentă. Unde justiție nu e, nimic nu e.

Ordonanța de Urgență prin care Tudorel Toader a modificat legile justiției are scopul distrugerii DNA și DIICOT, cele două parchete care luptă cu corupția, terorismul și rețelele de crimă organizată.

Avocat al politicienilor cu probleme penale, Toader este interesat ca DNA și DIICOT să nu funcționeze și să fie distruse, indiferent de perversitatea căilor prin care le distruge: pe față sau mai întortocheat, încercând să îi păcălească pe oameni.

Creșterea vechimii procurorilor care pot lucra la DNA și DIICOT, de la 8 ani la 10 ani, și introducerea condiției noi ca procurorii DNA să rămână în funcție doar dacă au dat concurs la angajare sunt doar ultimele două încercări ale lui Toader de a distruge DNA și DIICOT.

Ticăloșia acestor modificări este că Toader nu recunoaște direct că închide cele două instituții anticorupție și antimafie, ci vrea să le lase fără procurori. Să nu uităm că Toader a mai rupt o bucată din DNA când a creat secția specială de anchetare a magistraților, luând din competența DNA.

A urmărit Toader ca procurorii care nu au 10 ani vechime să fie mutați la alte parchete, deși pe legea în vigoare la data angajării lor îndeplineau condițiile să lucreze la DNA și DIICOT ?

Toader, fost judecător constituțional și descalificat ca profesor de drept, știe că încalcă principiul stabilității procurorilor, garantat de Constituție. Și îl încalcă! Toader știe că a-i lua unui procuror dosarele la care lucrează și a le da altcuiva încalcă independența pe dosare și soluții a procurorului de caz! Toader știe și că, introducând alte condiții decât cele valabile la angajarea procurorului respectiv, este imixtiune politică în justiție! O fi auzit profesorul de drept de neretroactivitatea legii?

Astăzi, Secția de procurori a CSM a decis, în unanimitate, că interpretarea corectă a dispozițiilor noii OUG este în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul PG, DNA și DIICOT.

Toader a promovat o OUG menită să destabilizeze sistemul de justiție, iar acest lucru nu poate folosi decât infractorilor, care pot invoca în instanță neclaritățile din ordonanța lui Toader pentru a contesta dosarele penale și soluțiile judecătorilor, dacă sunt condamnați. Ordonanța lui Toader trebuie anulată, fie printr-o altă OUG de respingere, fie prin sesizarea CCR!

Toader însuși trebuie să plece de urgență din funcția de ministru al Justiției.

Și mai este o întrebare importantă: este textul publicat în Monitorul oficial după 30 de ore identic cu textul aprobat în Guvern? Ne mai ascunde ceva Toader?”, a scrie Macovei pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii