Ținutele ducilor de Sussex de la căsătorie, expuse în Scoția la Edinburgh
meghan prince harry
Ultima Ora Externe

Ținutele ducilor de Sussex de la căsătorie, expuse în Scoția la Edinburgh

Ţinutele purtate de ducele şi ducesa de Sussex în timpul ceremoniei de căsătorie vor fi expuse în Scoţia pentru prima dată, informează joi Press Association.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, care au dobândit şi titlurile de conte şi contesă de Dumbarton, aparţinând aristocraţiei scoţiene, s-au căsătorit pe 19 mai 2018 la Capela St. George de la castelul Windsor.

Începând cu 14 iunie, o vizită la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh va include, de asemenea, expoziţia specială ”A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex”.

Rochia de mireasă a ducesei de Sussex, cu decolteu sub formă de bărcuţă, a fost creată de designerul de modă britanic Clare Waight Keller, director artistic la Givenchy.

Ţinuta va fi expusă împreună cu vălul din mătase, cu o lungime de cinci metri, prins cu o tiara din diamante şi platină primită de la Regina Elisabeta a II-a şi o copie a buchetului de cununie realizată din flori artificiale special pentru aceasta expoziţie.

Ţinuta de cununie a prinţului Harry a fost compusă dintr-o redingotă, parte a uniformei The Blues and Royals – un regiment al cavaleriei Armatei Britanice – comandată special pentru această ocazie şi confecţionată de croitorii de la Dege and Skinner, din Londra.

Prinţul a împrumutat expoziţiei o uniformă identică celei purtate în ziua căsătoriei alcătuită dintr-o jachetă albastră din piele de căprioară la un rând de nasturi şi pantaloni dintr-o ţesătură de lână albastru cu negru.

Într-o înregistrare care va putea fi urmărită de vizitatorii expoziţiei, cuplul regal discută planurile de nuntă, inclusiv alegerea ţinutelor, a muzicii şi a aranjamentelor florale.

„Am ales redingota, cu acordul bunicii mele, deoarece cred că e una dintre cele mai elegante uniforme din cavaleria britanică”, spune Harry în înregistrarea video.

„Este una dintre preferatele mele şi am fost foarte norocos să o pot purta în acea zi”.

În cadrul aceleiaşi expoziţii, vor putea fi admirate şi ţinutele purtate de prinţul George şi prinţesa Charlotte, paj şi domnişoară de onoare.

George, care a fost unul dintre cei patru paji ai mirelui, a purtat o versiune miniaturală a unei redingote croite de Dege and Skinner, iar Charlotte, una dintre cele şase domnişoare de onoare, a fost îmbrăcată într-o rochie cu talie înaltă, din mătase de culoarea fildeşului, creată de Waight Keller.

„Am luat în considerare toate detaliile atunci când ne-am planificat nunta”, spune Meghan în înregistrare.

„Ştiam că evenimentul va fi amplu, aşa că am făcut alegeri cu adevărat personale şi pline de semnificaţie, care să ofere o atmosferă intimă întregii experienţe”.

Expoziţia va fi deschisă până pe 6 octombrie, mai multe informaţii fiind disponibile pe site-ul Royal Collection Trust.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.