Tinerii, încurajați să se implice în dezvoltarea durabilă a României
Ultima Ora Social

Tinerii, încurajați să se implice în dezvoltarea durabilă a României

”România are o Strategie națională pentru dezvoltare durabilă 2030, un act normativ extrem de complex, care creionează premisele necesare pentru o viață mult mai bună a generației tinere. Acest document a fost aprobat recent printr-o hotărâre de Guvern, pozitiv fiind faptul că foarte mulți tineri și-au adus contribuția la reușita demersului guvernamental.

În contextul deținerii de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în aprilie, Capitala va găzdui o întâlnire pe tema implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, la care vor participa reprezentanți din 40 de țări din toată lumea. Cu acest prilej, țara noastră își va putea prezenta oportunitățile avute, deoarece este foarte important ca dezvoltarea viitoare să se bazeze pe un proiect bine pus la punct, în detaliu, axat pe realizarea fiecărui obiectiv propus.

 

Așa cum am amintit, reprezentanții organizațiilor studențești și de tineret și-au adus o contribuție benefică la definitivarea și previziunile de aplicare a Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030. În acest fel, tinerii noștri au demonstrat din nou că sunt foarte bine pregătiți în toate domeniile de activitate și pot gândi durabil, vizionar și pragmatic, pentru a fi părtași la deciziile luate de instituțiile statului în vederea propriului viitor.

Traversăm o perioadă a inovării, a digitalizării, a noului zilnic, în care a fi sustenabil și mereu adaptat la necesitatea schimbării devine aproape un stil de viață, mai ales pentru tineri. De altfel, tendința europeană de implicare a tineretului în toate sferele de activitate ale dezvoltării unei țări reprezintă una dintre cele mai importante teme promovate la nivel european, iar România nu putea face excepție, mai ales în aceste șase luni în care suntem la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Este evident că Guvernul PSD are în centrul preocupărilor sale tânăra generație și rezolvarea problematicilor specifice cu care aceasta se confruntă. De asemenea, cointeresarea tinerilor de a participa activ și implicat în a determina autoritățile să le soluționeze cerințele reprezintă o inițiativă avută în vedere în această perioadă.

Cu cât tinerii vor fi mai implicați în a-și aduce un aport esențial în demersurile statului de a le îmbunătății viața, cu atât și reușitele vor fi mai aproape de așteptări! Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 presupune, între altele, și noi oportunități de angajare a tinerilor în țară, de a-i ajuta să-și construiască o carieră aici, fără să se mai gândească la a pleca în străinătate încă din timpul studiilor.

Concluzionând, este la îndemâna fiecărui tânăr să se implice, în mod individual sau în cadrul asociațiilor reprezentative, pentru ca, în colaborare cu statul, să contribuie la găsirea celor mai potrivite soluții de dezvoltare personală și de construcție a unui viitor luminos în propria țară!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.