Testul care îţi arată cât de sănătos eşti! Îl poate face oricine. Vezi dacă trebuie să consulți medicul 5
Social Ultima Ora

Testul care îţi arată cât de sănătos eşti! Îl poate face oricine. Vezi dacă trebuie să consulți medicul

Există un test simplu, fără ajutorul cântarului sau metrului care te poate ajuta să afli dacă prezinți riscuri de sănătate pe viitor.

Indicele de masă corporală nu mai este singura modalitate de a verifica sănătatea cuiva. Ultimele cercetări au arătat ca o treime din copiii care au un index de masă corporală normal au risc de a dezvolta o boală din cauza obezității.

Ai nevoie de o panglică sau o sfoară pe care o vei folosi pentru a-ti măsura înalțimea. Întinde-o pe lângă corp și tai-o exact deasupra capului. Ia-o apoi și unește-i capetele. Încearcă să înnozi panglica/sfoara nou formată în jurul taliei.

Dacă poți înnoda cu ușurință sfoara/panglica nu ai de ce să-ți faci griji, ești o persoană sănătoasă, cu o greutate normală raportată la înalțimea ta.

Daca nu poți înnoda sau nu poți atinge capetele panglicii/sforii noi formate ar trebui să consulți un medic nutriționist pentru a-ți stablili tratamentul, dieta și exercițiile pentru a elimina kilogramele în plus.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii