Test eșuat pentru racheta SpaceX care ar urma să ducă oameni pe Marte 1
Ultima Ora Externe

Test eșuat pentru racheta SpaceX care ar urma să ducă oameni pe Marte

Visul miliardarului Elon Musk de a transporta oameni pe Marte suferă o amânare după ce prototipul rachetei cu care ar urma să facă asta a luat foc în timpul unui test. S-a întâmplat la sediul companiei SpaceX din Texas. 

Incidentul a avut loc în timpul manevrelor de lansare. La scurt timp după ce motorul a pornit, Starhopper, prototipul rachetei pentru naveta Starshipa fost cuprins de flăcări și fum, iar cei de la SpaceX s-au văzut nevoiți să anuleze testul. Ei voiau să ridice racheta de la sol, într-un zbor scurt, la o altitudine de doar 20 de metri în aer. Vehiculul nu părea avariat, iar echipa SpaceX se gândea chiar să încerce din nou, dar în cele din urmă a anulat testul, scrie CNN.

Elon Musk a explicat într-un mesaj pe Twitter că presiunea în rachetă a fost mare din cauza agentului de propulsie, care era mai rece decât ar fi fost de așteptat.

Racheta companiei SpaceX este dezvoltată cu scopul de a transporta în jur de 100 de persoane pe alte planete. Naveta Starship ar urma să fie ridicată de cea mai puternică rachetă construită vreodată, iar Elon Musk speră că acest sistem va fi folosit pentru colonizarea planetei Marte.

Testele cu prototipul Starhopper sunt menite să exploreze limitele rachetei la ridicarea de la sol. Până acum au fost două astfel de încercări.

SpaceX are un acord cu un miliardar japonez pentru a duce turiști în jurul Lunii în 2023 cu naveta Starship.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii