Tenorul Placido Domingo acuzat de hărțuire sexuală. Artistul și-a dat demisia
Tenorul Placido Domingo acuzat de hărțuire sexuală. Artistul și-a dat demisia
Ultima Ora Externe

Tenorul Placido Domingo acuzat de hărțuire sexuală. Artistul și-a dat demisia

Celebrul tenor spaniol Placido Domingo, care a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe femei, a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles, au anunţat miercuri media americane, relatează AFP.

”Acuzaţiile recente din mass-media au creat o atmosferă care mă împiedică să fiu util pentru această companie pe care o iubesc atât de mult”, a explicat celebrul tenor, în vârstă de 78 de ani, potrivit unui comunicat transmis media americane.

Placido Domingo, care a apărut pentru prima dată pe scena din New York în urmă cu peste 50 de ani, era aşteptat începând de miercuri la Metropolitan Opera (Met) pentru o nouă producţie ‘Macbeth’ de Giuseppe Verdi.

Tenorul a respins din nou marţi acuzaţiile formulate împotriva sa, într-o declaraţie transmisă AFP, declarându-se ‘îngrijorat de mediul în care oamenii sunt condamnaţi fără un proces echitabil’.

Legendă vie a operei, Placido Domingo, care în jumătate de secol de carieră a înregistrat peste 100 de albume şi a cântat de peste 4.000 de ori, este acuzat de opt cântăreţe şi o dansatoare, de comiterea unor gesturi nepotrivite şi sărutări forţate, începând cu sfârşitul anilor 1980.Opera din Los Angeles, unde Domingo a fost director general din 2003, l-a suspendat din funcţie şi a lansat o anchetă în legătură cu aceste acuzaţii. AGERPRES

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.