Agent de șef poliție prins în flagrant când lua Șpagă
Agent de șef poliție prins în flagrant când lua Șpagă
Ultima Ora Social

Sute de şoferi, drogaţi la volan anul trecut, cei mai mulți din Capitală

199 de şoferi au fost surprinşi în trafic conducând sub influenţa substanţelor psihoactive pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, pe raza Capitalei. La nivel naţional, au fost constatate 337 de astfel de infracţiuni.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei atrag atenţia asupra faptului că substanţele psihoactive influenţează comportamentul şoferilor prin prisma faptului că le afectează capacitatea de a mai conduce, le diminuează reflexele, le cresc gradul de nervozitate la volan, în cele din urmă existând posibilitatea reală ca aceştia să provoace accidente rutiere.

La nivelul Capitalei, pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, au fost depistaţi aproximativ 200 de şoferi care au consumat droguri înainte de a se urca la volan.

„Pe raza municipiului Bucureşti, în cursul anului 2018, poliţiştii Brigăzii Rutiere au depistat 144 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice, iar în primele 4 luni ale acestui an au depistat 55 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive, cele mai multe dosare fiind înregistrate pe raza Sectorului 3. În perioada 01.01.2018-30.04.2019, pe raza municipiului Bucureşti, pe fondul conducerii sub influenţa substanţelor psihoactive, au fost cauzate două accidente rutiere care s-au soldat cu rănirea uşoară a două persoane, cauzele principale ale acestor două accidente fiind neacordarea de prioritate vehiculelor şi traversarea neregulamentară”, a transmis Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Cei mai mulţi dintre şoferii prinşi la volan de către poliţiştii rutieri după ce au consumat diferite substanţe stupefiante au fost depistaţi pe raza Capitalei. La nivel naţional în perioada de referinţă au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri.

„În anul 2018, la nivel naţional, au fost constatate 337 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa unor substanţe psihoactive.De asemenea, în primele 3 luni ale anului 2019, au fost constatate 162 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa unor substanţe psihoactive. În anul 2018, la nivel naţional, s-au produs 2 accidente rutiere grave, care au avut ca şi cauză principală de producere, conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma acestora, două persoane au fost rănite grav şi o persoană rănită uşor”, arată Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În prezent, conform datelor puse la dispoziţie de către IGPR, Poliţia Rutieră are în dotare 8 dispozitive pentru depistarea substanţelor psihoactive, 6 fiind repartizate birourilor de poliţie autostrăzi şi două la Brigada Rutieră Bucureşti.

Totodată, la nivelul Inspectoratului General se întreprind demersurile pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, pentru implementarea unui proiect ce are ca scop îmbunătăţirea dotării poliţiei rutiere cu autospeciale prevăzute cu sistem de monitorizare audio-video, cinemometre laser, precum şi cu 44 de dispozitive de depistare a substanţelor psihoactive.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.