SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho, 2 morţi şi 4 răniţi. FOTO 5
Externe Ultima Ora

SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho, 2 morţi şi 4 răniţi. FOTO

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite într-un atac armat care a avut loc într-un centru comercial din Boise, nord-vestul Statelor Unite, a anunţat luni poliţia locală, notează AFP.

Presupusul trăgător, care pare să fi acţionat singur, a fost reţinut şi orice pericol pentru populaţie a fost îndepărtat, a subliniat într-un briefing de presă Ryan Lee, şeful poliţiei din Boise, capitala şi cel mai mare oraş din statul Idaho,relatează agerpres.ro.

SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho, 2 morţi şi 4 răniţi. FOTO 6
Boise Police Department vehicles sit parked at the scene of a shooting at the Boise Towne Square shopping mall in Boise, Idaho, U.S., October 25, 2021. REUTERS/Shannon Stapleton

Potrivit acestuia, poliţia a fost avertizată în jurul orelor 13.50 (19.50 GMT) că s-au auzit focuri de armă într-un centru comercial din Boise şi că „cel puţin o persoană a fost împuşcată”.

La sosirea lor la faţa locului, forţele de ordine au avut un schimb de focuri de armă cu un suspect, în cursul cărora un poliţist a fost rănit.

„În acest stadiu, nu suntem în măsură să sugerăm vreun motiv” pentru actul suspectului, a afirmat şeful poliţiei, estimând că „ar fi într-adevăr foarte prematur să facem vreo presupunere”.

SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho, 2 morţi şi 4 răniţi. FOTO 7

Nu au fost date detalii despre identitatea victimelor sau despre starea de sănătate a celor patru persoane rănite.

Atacurile armate făcând numeroase victime rămân un flagel recurent în Statele Unite, în şcoli, supermarketuri sau în special la locul de muncă.

Dar blocajele din Congres, sub influenţa lobby-ului armelor, fac improbabilă orice avans major pe această temă, în pofida apelurilor din partea unor responsabili politici, inclusiv a preşedintelui Joe Biden, de a înăspri controlul asupra circulaţiei lor.

SUA: Atac armat într-un centru comercial din Idaho, 2 morţi şi 4 răniţi. FOTO 8

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.