Studiu. Ce fac românii de Paște
Ultima Ora Social

Studiu. Ce fac românii de Paște

83% dintre români petrec sărbătorile pascale acasă, în familie, tot atâția spunând că merg la biserică în noaptea de Înviere, arată un studiu, conform mediafax.ro

Studiul a fost realizat de Reveal Marketing Research în perioada 8-19 aprilie 2019 pe un eșantion reprezentativ național, cu persoane de peste 18 ani, de 1.001 persoane. Marja de eroare este de ± 3,1%.

Un sfert dintre cei cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani spun că anul acesta de Paște vor merge în vizită la rude sau prieteni, iar cei cu studii superioare vor face o călătorie în țară, într-o măsură de două ori mai mare comparativ cu cei cu studii primare și medii.

Câți români țin post cu ocazia sărbătorilor pascale? Două din 10 femei țin post în Săptămâna Mare, față de 14% bărbați. Oricum, 1 din 2 români declară că nu obișnuiesc să țină post.

Deși la nivel de total populație, numai 8% spun că țin tot postul, în rândul celor cu studii primare, 22% declară că țin postul dinaintea Paștelui în întregime.

Cui vor face cadouri de Paște? 8 din 10 români intenționează să facă daruri cu ocazia sărbătorilor pascale. Oricum, femeile (81%) sunt mai darnice decât bărbații (76%). Primii cărora românii au declarat că ar face cadouri de Paște sunt soțul/soția sau partenerul/partenera, menţionate într-o mai mare măsura de către bărbați (73%) decât de către femei (62%). Femeile în schimb, ar oferi daruri de Paște părinților (56%) într-o mai mare măsură decât bărbații (47%).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.